Статии

Избор на терапевт

Tерапията, наричана още психотерапия или консултиране, е процесът на среща с терапевт за решаване ...

Tерапията, наричана още психотерапия или консултиране, е процесът на среща с терапевт за решаване на проблеми в поведението, вярвания, чувства, личностни взаимоотношения. Началото на консултациите е голяма крачка към най-здравословният вариант за личността, за да преодолее трудностите и да се научи да живее в хармония със себе си и останалите. Чрез терапия, можете да промените саморазрушителното поведение и навици и болезнените чувства, с което да подобрите отношенията си. Основната трудност за всеки, който иска да научи повече за душевните процеси, е да разбере какво се случва "в тъмното", с други думи - в подсъзнанието. Огромна част от психичния ни апарат е в подсъзнанието и именно в неговата "сянка" се случват различни процеси, които за необучения човек може да изглеждат необясними.

Терапията е процес между вас и вашия терапевт, в който се изгражда стратегия и ще се определят стъпките, по които да се преодоляват трудностите. Дали в индивидуална, семейна или групова терапия, отношенията ви с вашия терапевт са поверителни. Терапевтичният процес включва споделянето на вашите чувства, преживявания и страхове, както и вашите конкретни въпроси или притеснения.

Като цяло терапевтът трябва да ви подкрепя, да ви слуша внимателно, да дава подходяща обратна връзка и да следва етичните насоки. Добрата терапия трябва да бъдат съобразени с вас!

Коментарите са изключени за Избор на терапевт